A jó bútor

//A jó bútor

A jó bútor

A bútor minősége nagyban függ az alapanyagától.

A magunk részéről minden alapanyaggal, amit a szakma felszínre hoz dolgozunk, természetesen avval a fenntartással, hogy minden anyagot a helyén kell alkalmazni.

Alapvetően 2 csoportba bonthatjuk az alapanyagokat: természetes anyagok és mesterséges anyagok.

A bútor alapanyag választása igen is számít a bútor élettartamát illetően. Ezért fontos, hogy az alapanyag kiválasztásakor a következő szempontokat figyelembe vegyük:
A laminált forgácslap és hátfallemez felület kész anyag, mely száraz körülmények között akár tartós is lehet. Hátránya azonban az, hogy nehezen javítható és bizony tömegcikk jellegű.
A hosszútávú tartós alapanyagok jellemzőivel kapcsolatban beszélni kell a tömör fák és az ezekből készült alapanyagokról és a furnérborítású forgácslapok és rétegelt lemezekről egyaránt. A tömör fa anyagok látványa szemet gyönyörködtető, tapintásuk a természetet idézi és masszívak. Hátrányuk, hogy hosszútávon kis mértékű alakváltozás várható, tűzőnapon a bútor bizony kifakul és az áruk drágább a lamináltnál.

A furnérborítású forgácslapok és rétegelt lemezek előnyei, hogy rendkívül tartósak és soha nem vetemednek, sőt az is elmondható, hogy ez az anyag soha nem reped, különlegesen alaktartó és látványuk a tömör fával megegyezően gyönyörködtető.

Hátrányuk, hogy mindenképp száraz körülményeket igényelnek és a tűző nap sem a barátjuk és nem is alacsony árfekvésű anyagok.Ezért ha tőlem azt kérdezik, hogy melyik a jó bútor akkor azt mondom, hogy ha költségkímélő megoldást keresünk, akkor az a bútor legyen ABS élzárt, laminált forgácslapból készült. Olyan legyen melybe beleépíthető a nagy tudású vasalatrendszer. Ha személyre szabott, divatkövető és örömet is okoz a használójának akkor mindenképp jó a bútor.

Tippjeink

Ha a jó bútort a tartós, igényes megjelenésűek között keressük akkor legyen tömör fából és/vagy éllécezett furnérozott forgácslapból. Legyen pácolt, vagy lakkozott. Szerintem ebben az esetben is legyen nagy tudású vasalatrendszerrel ellátott, de lehet formatervezett, vagy klasszikus egyaránt. Ezért rendkívül értékálló lesz és akár generációkat is kiszolgálhat, mert a bútorral szemben támasztott követelményeknek tökéletesen megfelel.

By | 2015-02-05T21:45:40+01:00 február 5th, 2015|Újdonságok|0 Comments